Image build – start menu issue

This post was originally published on this site

Horizon 7.11, Windows 10 1909 — automatic linked clones – FSLogix

 

I built a new Golden image my usual way, following the VMware guide, using the Optimization fling. The last thing I do is customize the start menu tile layout. I arrange the tiles on the golden image, use powershell – export-startlayout, then import-startlayout -layoutpath C:layoutmodification.xml   -mountpath c:.  This imports the layoutmodification.xml into the default users Appdata ……shell folder. It worked as expected the first time after I composed. But I needed to make some changes so I modified the tiles and repeated the process. However, on the recomposed VM’s the tile layout did not change to the new modification. I have tried this several times, I have made sure to delete the layoutmodification.xml all together, I have also tried deleting the registry entry HKCU:SoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionCloudStoreStoreCacheDefaultAccount* but no mater what I do, when I recompose, the VM's have the menu tile layout from the first modification. I even tried deleting the FXLogix profile container thinking the configuration might be saved in the profile somewhere. So I have not yet figured out why I cannot reset or modify the start menu layout. I have two other Win 10 1909 golden images where this works as expected, if I need to change the tile layout I simply arrange the tiles, do a new export and import of the xml, and it works great.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.