Category Archives: VMware

Dual Monitor Won’t Enable on one Windows 7 machine but works on all other virtual desktops

I have something really odd here.  I have 10 Windows 7 Pro Virtual Desktops. All of them will work and enable dual monitors over PCoIP.   Doesn’t matter if it is a thin client, zero client or a PC with dual monitors.  They all work except for one Machine.  The machine not working is an exact duplicate of the other 9 virtual desktops and came from the same template.  It is a full virtual desktop like all the other ones.  This is on Horizon 6.1.1 with View Agent 6.2.2 running on all machines and same version of VMWare Tools.

 

From the same zero client I can log into one desktop and get dual screens and then from the same zero client I can log into the trouble virtual desktop and get one screen every time.

 

All vmware settings are the exactly same.  Allows 2 monitors, 3d is disabled and same amount of VRam.

 

I assume is is something in the Windows that doesn’t allow a second monitor but I can’t figure out what.  Anyone have any idea what I am missing?

 

Thanks,

 

J


Source: VMware

PowerGUI Gone – now what?

I looked and it seems Dell has removed PowerGUI from their download page and I don’t see it anywhere else.

 

I needed that to be able to get a vsphere object, put it into the object inspector, and then drill down and figure out how to call the properties on something like a VM that are hidden deep in the extension data.

 

What is the best tool to replace PowerGUI That allows me to do this?  Can’t do it with the PowerShell ISE last I checked…

 

Thanks!


Source: VMware

vCenter 6 server appliance and UCS manager plugin

Hi, has anyone successfully running the Cisco UCS plugin with vcenter server appliance 6?

 

I’ve used the Cisco plugin registration tool and tried plugin version 1.2.2 and 1.2.5. Still can’t get it to show in web client. The tool says it  was successful , the event logs show successful registration of the plugin, yet i don’t see the plugin at all. I’ve restarted the server multiple times so that cant be it. I’m thinking it doesn’t work with vcenter server appliance?


Source: VMware